Det tog över ett halvår, men nu tyckte vi att det var dags för en uppdatering av läget. Liten sammanfattning av vad som har hänt sen sist:

* Vi har fått rätt bra ordning på nedervåningen, vilket har krävt bland annat ett antal resor till Ikea. Alla presentkort vi fick på bröllopet är snart slut.

* När vändplatsen asfalterades fick vi asfalt ca en meter närmare vårt hus än det skulle vara, visade det sig när lantmäteriet var här och satte ut gränserna. Att det gjordes efter asfalteringen var väl mindre lyckat… Nåväl, det tog ett antal månader men nu är asfalten omgjord efter tomtgränserna.

* Bakom vårt hus fanns vid inflyttningen en brant sluttning ner till en sumpig bäck, men detta har nu fyllts i av grävgubbarna, så nu är det istället en flack slänt mot den kvarvarande skogen. Mycket mer barnvänligt = bra!

* Vårt första större trädgårdsprojekt är avslutat: vi har byggt en mur av gamla slipers mot granntomten, så att gränsen blir tydligare markerad och det inte blir någon slänt. När Stig kommer med sin grävmaskin och fyller i så får vi ca 2 meter mer tomt åt det hållet, trevligt! Förresten, slipers är tunga och att borra hål igenom två stycken ca 60 gånger för att slå ner armeringsjärn är lite slitsamt. Men nu är det klart!

* Övervåningen kände vi att vi behövde en head start med, så vi har anlitat en snickare för att göra isoleringen. I och med rotavdraget blir det nästan överkomligt. Sedan ska vi “bara” göra resten; regla upp rum, dra el (med hjälp av Åke), lägga rör (får vi väl hyra in nån), sätta upp gips, lägga golv, tapetsera, fixa badrummet… Så det tar nog ett tag innan det blir klart, men nu är det påbörjat i alla fall!

Nästa projekt för vår del blir att bygga altan på baksidan. Förhoppningsvis är det klart innan sommaren är slut! smiley

Lite bilder: halvisolerad övervåning, stilig slipersmur, Åke har grävt upp en rot, grävmaskin in action på baksidan och asfaltering alldeles för nära huset.